Bemutatkozás

Tisztelt Látogató! Köszöntjük honlapunkon!

 A Hírös Manus Alapítványt 1991. évben az alapítók azért hozták létre, hogy a traumatológiai kéz és mikro sebészeti ellátás személyi és tárgyi feltételeit megteremtsék Kecskemét Megyei Jogú városban. Az alapítvány közvetlenül támogatja a Kecskeméti Megyei Kórház Traumatológiai és Kézsebészeti osztályán folyó gyógyító munkához szükséges orvosi műszerek, műtéti eszközök beszerzését, informatikai eszközfejlesztéseket, az egészségügyi dolgozók továbbképzését, tudományos munkák anyagi feltételeinek biztosítását.

Az alapítvány által végzett közhasznú tevékenységek:

Az 1997. évi CLVI. tv. 35 § alapján: az egészség fejlesztése, betegségek megelőzése, egészségvédelmi, betegségmegelőzési, gyógyító-rehabilitációs tevékenység, 140 § szerint: egészségügyi dolgozók szakmai ismereteinek folyamatos továbbfejlesztése, támogatása, 144 § szerint: a lakosság egészségi állapotának javítása a jobb életminőség elősegítése. A 2004. évi CLXXXIX. tv. 5 §. szerint: az egészségügyi tudományos tevékenység és kutatás támogatása.

1991-ben az alapítvány vásárolta meg az első kézsebészeti műtétekhez szükséges speciális nagyító szemüveget. A kezdeti nehézségek leküzdése után, hosszú évek kitartó munkájával sikerült a kitűzött célt megvalósítani, hogy a kecskeméti Megyei Kórházban is korszerű operációs mikroszkóp áll rendelkezésre. Erről pillanatképek tekinthetők meg a Tovább gombra kattintva.

Alapítványunk közhasznú tevékenységeinek végzéséhez szükséges anyagi feltételeket pályázatokból, adományokból, 1 % szja felajánlásokból, egyéb támogatásokból igyekszik biztosítani, minimális működési költségek mellett.  

 

 

Thumbnail imageThumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image